Απρ
6

0


Όπως είναι κατανοητό, ο υποψήφιος πελάτης που ψάχνει μέσα σε χιλιάδες αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης δε θα τα διαβάσει όλα αλλά θα αρκεστεί στα πρώτα 5-20 αποτελέσματα (1η και 2η σελίδα αποτελεσμάτων).

Οι στατιστικές λένε ότι αν δε βρει αυτό που ψάχνει μέσα σε αυτά τα 20 αποτελέσματα, θα ξαναψάξει με διαφορετικές λέξεις κλειδιά.

Αν θέλουμε λοιπόν να έχουμε επισκέπτες πρέπει να «ανεβάσουμε» την ιστοσελίδα μας στην 1η εικοσάδα ή καλύτερα στην 1η δεκάδα αποτελεσμάτων για τη φράση που μας ενδιαφέρει (π.χ. mykonos hotels). Αυτό λέγεται «προώθηση ιστοσελίδων». Διαβάστε με ποια κριτήρια το Google ταξινομεί τις ιστοσελίδες.

Πώς μπορούμε λοιπόν να έχουμε και εμείς στην ιστοσελίδα μας τους «κατάλληλους επισκέπτες»; Επισκέπτες δηλαδή που ψάχνουν για το προϊόν μας ή την υπηρεσία μας και οι οποίοι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αγοράσουν;

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι προώθησης ιστοσελίδων που επιλέγονται ανάλογα με το αντικείμενο που προωθείται και το τι ανταγωνισμός υπάρχει. Είναι η οργανική βελτιστοποίηση (Search Engine Optimization – SEO) και η πληρωμένη καταχώριση με τη δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας. Οργανικά είναι τα αποτελέσματα που εμφανίζει το Google στα αριστερά ενώ δεξιά είναι οι «σύνδεσμοι διαφημιζομένων» όπου εμφανίζονται ιστοσελίδες που έχουν «αγοράσει» τη συγκεκριμένη θέση. Η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας στην κορυφή των οργανικών αποτελεσμάτων φέρνει δωρεάν επισκέπτες αλλά δεν είναι εγγυημένη, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για να επιτευχθεί.

Το κόστος βελτιστοποίησης μια ιστοσελίδας για εμφάνισή της στις πρώτες θέσεις εξαρτάται από τον ανταγωνισμό που υπάρχει για τη συγκεκριμένη φράση-κλειδί για την οποία γίνεται η βελτιστοποίηση. Από την άλλη μεριά, η κατασκευή διαφημιστικής καμπάνιας και η εμφάνιση της ιστοσελίδας στη δεξιά στήλη των αποτελεσμάτων φέρνει επισκέπτες επί πληρωμή (κόστος ανά επισκέπτη – Pay Per Click). Το κόστος είναι προβλέψιμο, τα αποτελέσματα άμεσα, αλλά η δαπάνη συνεχής.

Η σωστή επιλογή της κατάλληλης στρατηγικής προώθησης της ιστοσελίδας σας μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Εμείς διαχειριζόμαστε διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες και SEO πελατών και μπορούμε να σας συμβουλέψουμε και αναλάβουμε την προώθηση της ιστοσελίδας σας. Ένας έμπειρος σύμβουλος SEO (Search Engine Optimization) μπορεί να σας υποδείξει τι είναι καλύτερο για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας και να σας αποτρέψει από λάθη που κοστίζουν.

Χρησιμοποιούμε διάφορους τρόπους προώθησης ιστοσελίδων ανάλογα με την περίπτωση. Η εμπειρία μας στις παραπάνω στρατηγικές μας επιτρέπει να αναλαμβάνουμε την προώθηση ιστοσελίδων από την αρχή ή να συμβουλεύουμε για την τροποποίηση διαφημιστικών εκστρατειών που ήδη είναι σε εξέλιξη.

Αφήστε σχόλιο